Przystawki
Sałatka z serem pleśniowym
/ gruszka/ cherry/ orzechy nerkowca/ winegret różany
46,00
Tatar ze śledzia
/ czerwona cebula/ świeży ogórek/ jabłko/ musztarda/ koper
36,00
Kociołek muli
/ czosnek/ cebula/ białe wino/ masło/ pietruszka
52,00
Krewetki tiger
/ czosnek/ cebula/ oliwa chilli/ białe wino/ masło/ oliwa pietruszkowa
49,00
Boczniaki w chrupiącej panierce
/ śmietana truflowa/ karmelizowany kozi ser/ pesto bazyliowe
49,00
Tatar wołowy
/ musztarda francuska/ pietruszka/ kapary/ cebulka/ skórka z cytryny/ żółtko przepiórcze/ ciabata
52,00
Deska przekąsek
/ FINGER FOODS porcja dla dwóch osób/ Panierowany mini camembert z żurawiną/ tatar wołowy/ oliwki marynowane/ rillettes z kaczki/ pieczone potatki ze śledzikiem we francuskim dipie/ pieczywo
95,00
Zupy
Kaszubska musztardowa
/ jajko/ kiełbasa/ boczek wędzony/ warzywa korzenne/ oliwa majerankowa/ śmietanka
37,00
Zupa z morskich ryb
/ masło homarowe/ pomidor/ warzywa korzenne/ papryka/ cukinia/ kapary
39,00
De manzana
/ krem z pora i jabłek/ sianko z pora/ prażony migdał
35,00
Dania główne
VEGE - Gołąbek z kaszą bulgur i zielonym groszkiem
/ sos z pomidorów i pieczonej papryki/ brokuł/ chips z kapusty włoskiej
49,00
WEGE noga z gęsi z boczniaków
/ gnocchi/ sos śmietanowo - winny/ cebula/ groszek cukrowy
53,00
WEGE - Ravioli ze szpinakiem i ricottą
/ sos winno-śmietanowy/ Grana Padano/ rukola
45,00
Gnocchi
/ pierś z kurczaka/ borowik/ śmietana/ ser bursztyn/ oliwa truflowa
53,00
Tagliarini
/ owoce morza/ czosnek/ cebula/ oliwa chilli/ białe wino/ masło/ oliwa pietruszkowa
59,00
Cielęcy Wiener Schnitzel
/ jajko sadzone/ puree z ziemniaka/ młoda kapusta na krótko
78,00
Burger wołowy
/ bekon/ cheddar/ pomidor/ pikle/ konfitura z cebuli/ sos majonez-musztarda francuska/ rukola/ frytki
59,00
Udko z gęsi
/ golce kaszubskie/ sos wiśniowy/ duszona czerwona kapusta z suszoną morelą
85,00
Łosoś z pieca
/ czarna soczewica/ miodowa salsa z kiszonego ogórka i chilli/ puree z pieczonego kalafiora
75,00
Sandacz smażony
/ bulgur szafranowy/ sos z trawy cytrynowej/ groszek cukrowy/ oliwa pietruszkowa
69,00
Smażony filet z halibuta
/ homarowe kaszotto z pęczaku/ sałatka Sunomono z wakame/ brukselka/ rukiew wodna
74,00
Jeleń
/ demi glace z Jegermeistrem/ gratin ziemniaczany/ marynowany koper włoski
119,00
Stek Rib Eye 220g
/ ziemniaczki pieczone/ sos truflowy/ boczniaki z patelni z warzywami
124,00
Desery
Śliwki karmelizowane w Porto
/ korzenne crumble/ lody orzechowe z syropem klonowym
34,00
Fondant 3 czekolady
/ gorzka, Ganache z mlecznej czekolady i lody z białej czekolady
39,00
Szarlotka z karmelem
/ lody Creme Brulee/ krem z białej czekolady z Goldwasserem
37,00
Do stolików 8-osobowych i większych doliczamy serwis 10%